Begeleiders

Mirjam Kupers, senior pedagogisch medewerker en teamleider

Mirjam heeft haar diploma Sociaal Pedagogische werker behaald in Apeldoorn.

Mirjam is ruim 20 jaar werkzaam binnen de gehandicapten zorg. Haar specialisme is autisme en aanverwante stoornissen, ADHD en hechtingsproblemen etc. Mirjam heeft jarenlang gewerkt voor de Van Der Bent stichting en werkt nu bij kleinschalig wonen van de Kameel. Naast haar werkzaamheden voor de Kameel werkt ze freelance voor de Ruijtershoeve.


Judith de Ruijter, maatschappelijk werker en coach

In 2015 is Judith afgestudeerd aan de hogeschool Windesheim te Zwolle, richting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Vervolgens heeft zij in 2016 de cursus coaching met paarden voor professionals succesvol afgerond.

Judith heeft gewerkt als vrijwilliger bij Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel en als maatje bij Humanitas. Daarnaast heeft zij gewerkt als groepsleider tijdens vakantiekampen bij Klein Oever te Oud-Avereest. Tijdens haar studie heeft zij stage gelopen als jeugdbeschermer bij Nidos en heeft zij een project voor schoolmaatschappelijk werk opgezet in een achterstandswijk in Paramaribo (Suriname). Vanaf juli 2015 tot januari 2018 is zij werkzaam geweest als jeugdbeschermer bij Nidos. Sinds 1 september 2016 is ze mede-eigenaar en eigenaar van de Ruijtershoeve begeleiding en wonen.


Jelmer Timmer, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

ZZP @ Hulpverlening op Maat

Jelmer heeft Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd aan Windesheim in Zwolle en deze opleiding als bachelor afgerond. Jelmer heeft zich hierin gespecialiseerd in de psychiatrie en verslavingszorg.

Jelmer heeft tijdens zijn opleiding bij verschillende organisaties in de zorg stage gelopen, onder andere bij Promens Care en Frion. De jaarstage heeft hij in Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht doorlopen, wat toentertijd een Tbs-kliniek was. Na de jaarstage kreeg hij bij Veldzicht een contract en heeft daar de eerste 3 jaar ervaring opgedaan als sociotherapeut. Door een reorganisatie bij Veldzicht moest Jelmer na 3 contracten stoppen en heeft daarna zijn eigen onderneming opgezet. Sinds maart 2015 werkt Jelmer als ZZP’er voor diverse organisaties. Zijn hoofdwerkzaamheden bestaan uit ambulante begeleiding, groepsbegeleiding en jobcoaching. In 2016 heeft Jelmer nog een terugkeer gemaakt in Veldzicht, wat inmiddels een transitie had doorgemaakt tot een Centrum voor Transculturele Psychiatrie. Jelmer heeft toen als sociotherapeut gewerkt op de BOPZ-afdeling, waar hij werkte met psychotisch psychiatrisch patiënten. Sinds september 2016 werkt hij fulltime als ZZP’er.


Stephan Kunnen, sociaal pedagogisch hulpverlener. 

ZZP @ kunnen-support 

Stephan is in 2008 afgestudeerd aan de Hogeschool de Horst, richting social work (SPH). Daarnaast heeft hij in 2012 de opleiding systeemgericht werken gevolgd en heeft de trainerslicentie voor Tools4U en TACt.

Stephan heeft ruim 12 jaar gewerkt als pedagogische medewerker en als forensisch therapeutisch medewerker in de J.J.I. de Heuvelrug. Hij heeft ervaring opgedaan als systeembegeleider bij de Hoenderloo groep en de laatste jaren heeft hij gewerkt als jeugdbeschermer bij Nidos en daarnaast als trainer leerstraffen.


Mark Roos, pedagogisch medewerker

Mark ronde zijn opleiding sociaal pedagogisch werk af in 2000. Daarna volgde hij de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Daar behaalde hij in 2002 zijn propedeuse.

Hij is werkzaam geweest als pedagogisch medewerker op een orthopedagogische behandelgroep in Apeldoorn. Daar werkte hij als groepsbegeleider met kinderen tot 17 jaar die door matige tot zware gedragsstoornis niet meer thuis konden wonen. Daarna is hij enkele jaren werkzaam geweest als zelfstandige. Hij begeleidde kinderen met verschillende gedragsstoornissen op individuele manier.


Malissa Spanspedagoog
Malissa heeft de opleiding sociaal pedagogisch werker en vervolgens HBO pedagogiek gedaan. Deze opleiding heeft zij succesvol behaald.
Malissa houdt van met mensen omgaan en dingen van elkaar te leren in deze maatschappij. Na haar studie is zij 10 jaar  werkzaam geweest als pedagoog in speciaal onderwijs. Zij heeft veel kennis en ervaring  opgedaan over verschillende diagnoses ADHD, ODD, autisme en hechtingproblematiek.
Zij heeft verschillende trainingen aangeboden voor o.a. faalangst en psycho-educatie en daarnaast heeft zij op sociaal emotioneel gebied ondersteuning geboden. Sinds augustus 2018 is Malissa werkzaam bij de Ruijtershoeve.

Natalie Posthumus, sociaal pedagogisch hulpverlener

Natalie is afgestudeerd als sociaal pedagogisch medewerker en muziektherapeut.
Natalie is een zorgzaam, sociaal en muzikaal persoon en wordt blij van het helpen van mensen en voornamelijk kinderen en jeugd. Zij heeft na haar studie gewerkt als begeleider en muziektherapeut binnen verschillende doelgroepen. Sinds juli 2018 is zij werkzaam bij de Ruijtershoeve.

Jennet Nijenhuis, pedagogisch medewerker

Jennet heeft in 2011 haar diploma MMZ gehandicaptenzorg 4 gehaald op het Detlion te Zwolle.

Vervolgens heeft zij gewerkt op verschillende groepen, waaronder gedragsintensief (MCDD,PDD-NOS) , angststoornis, autisme en hechtingsstoornis. Daarnaast heeft zij 7,5 jaar ambulante begeleiding gedaan en in een logeerhuis gewerkt van Stichting Sprank.


Louise Scheurs, pedagogisch medewerker

Louise heeft in 2016 haar pedagogisch medewerker jeugdzorg diploma behaald op het mbo. Ze heeft gestudeerd op ROC Menso Alting in Zwolle. Op dit moment studeert ze sociaalpedagogisch hulpverlening (social work) op Hogeschool Windesheim in Zwolle en zit ze in het derde leerjaar.

Louise heeft 1,5 jaar stagegelopen bij het schippersinternaat ‘Prinses Margriet’ in Zwolle, waarbij ze jeugdigen begeleid heeft in verschillende woongroepen. Op haar stageplek kwam ze in aanmerking met jeugdigen met de diagnose autisme, ADHD, hechtingsproblematiek en deletiesyndroom. Ook heeft ze ervaring op gedaan als leerlingenbegeleider op basisschool ‘Prins Willem Alexander’ in Elburg.  Ze heeft hierbij kinderen begeleidt met leer- en/of gedragsproblematiek door middel van trainingen. Sinds oktober 2017 is Louise als invalkracht inzetbaar bij wonen bij de Ruijtershoeve. Daarnaast is ze bezig met haar studie en loopt ze stage bij centrum jeugd en gezin in Elburg.


Kristien Eleveld, sociaal pedagogisch hulpverlener.

Kristien heeft in juni 2018 haar diplima sociaal pedagogisch hulpverlener behaald op de VIAA in Zwolle.

Ze heeft tijdens haar studie op verschillende plaatsen binnen de jeugdzorg stage gelopen en beleefd veel plezier aan het werken met kinderen en jongeren. Sinds juli 2018 werkt Kristien als invalkracht bij de Ruijtershoeve.


Joke Schrooten, begeleider

Joke is als 18 jarige begonnen met werken in de bejaardenzorg en heeft dit 10 jaar met veel plezier gedaan.

Zij is in haar jonge jaren begonnen met paardrijden. Paarden zijn altijd haar grote liefde geweest en hier heeft zij haar beroep van gemaakt. Joke is in het bezit van een diploma allround instructeur.

Inmiddels heeft zij 15 jaar ervaring in het lesgeven van zowel groepen van meerdere kinderen en volwassenen en geeft zij ook veel privé lessen aan personen met eigen paarden. Bij de Ruijtershoeve geeft zij o.a. paardrijles, maar houdt zich ook bezig met andere activiteiten rondom de paarden.